Hej alla! ☀

Nu har det gått en vecka sedan vi återvände från det långa vilosamma påsklovet🐣 Härligt det är när man är tankad med massa energi, nu är vi i full gång. I svenskan har nu alla påbörjat sina tankekartor och de flesta har börjat skriva sina egna berättelser. Så kul och se hur idéerna flödar hos så många📝, kommer bli spännande läsning framöver. I Classroom ligger nu namnförslag från vikingatiden samt beskrivning på klädsel om man behöver inspiration. Du hittar även checklistan där. Allt ligger under ”Min berättelse” (vikingaby) i svenskan.

I Son:n har vi jobbat med demokrati och igår fick eleverna testa på att rösta snarlikt som när det är val. Vi hade en tom lokal i ”vårt samhälle”, som vi tillsammans skulle bestämma vad det skulle bli av. Alla fick komma på förslag. Sedan röstade vi i grupper fram 6 av förslagen. Vi gick igenom de framröstade förslagen om det var något som behövdes till samhället eller om de va något vi önskar. Efter det hade vi en öppen röstning då 6 skulle bli 3. Kvar var då Bounce, Förskola och Flyktingförläggning. Vi kom fram med för- och nackdelar till varje förslag. Till slut fick alla lämna klassrummet och gå in en och en, ta sitt röstkort, kryssa i sitt val och lägga ner i lådan. Det vart verkligen jämnt men de förslag som tillslut vann var BOUNCE (trampolipark). En av fördelarna var bl.a. Kondition, träning. (att man rör sig på underhållande och roligt sätt). Vi kommer gå vidare nästa vecka med att lära oss hur man bygger upp ett samhälle.

Nästa vecka. på måndag, delar vi ut kunskapsbedömningar (omdömena) i åk 4. Vi har gjort avstämningar i ämnen, och tittat mot kunskapkraven i åk 6. Dessa delar vi ut i igenklistrade kuvert och vi vill att de tas med hem och läses tillsammans med er föräldrar. Det är viktigt att tänka att alla ständigt utvecklas och att de bara går i 4:an. Det finns så mycket tid kvar att öva och befästa kunskaper på. Och livet handlar ju om så mycket mer än ämnen i skolan. 😀🍎

Nästa vecka kommer Stina till 4c, varmt välkommen!☺ Moa är kvar som stöd fram till sista april.

Viktigt nästa vecka

Måndag Omdömen delas ut. Stina kommer👋🏼

Tisdag idrott 🎽 Edbokväll kl:16-19 öppet hus (obligatorisk närvaro för eleverna) samling kl 16.00 i klassrummet. Välkomna alla föräldrar o syskon!

16.00-17.00 Rundvandring på skolan: titta på lektioner på lågstadiet, gör fritidsaktiviteter ute, ta en fika i caféet! Åk 9 säljer! Vi träffar eleverna (och er föräldrar som hinner komma då) kl 16.00 i klassrummet.

Pass 1, 17.00-17.45

Kemi salen

Pass 2, 18.15-19.00

Vi avslutar dagen med att köra ”Harry Potter” i idrottshallen. Eleverna är super taggade, hoppas ni föräldrar eller anhörig också är det. Kommer bli så kul. Det är inte avancerat, Moa drar igenom regler och instruktioner på plats.

Torsdag: EN: 🇬🇧🇺🇸 Homework: öva ord/fraser i Quizlet. QUIZLET, Ch 9 Diego and Luis Vi ska köra nya roliga lagtävlingen Quizlet live. Lyssna och träna på att förstå text 9 Diego and Luis. OBS, vi jobbar med både ord och text i skolan också.

Tjejmingel i torsdags 👭👯‍♀️

Vi körde en mysig kooperativ struktur som kallas Par på tid och vi fick babbla om allt möjligt! 💚😊

Röstning på SO:n

 


Prenumerera på nya blogginlägg