Hej alla!

Fredag igen, en hel vecka har hunnit swisha förbi sedan sportlovet och vi är nu i fullgång. Påsken är tidig i år så inte långt kvar till påsklov (v 14) så nu kör vi gasen i botten fram tills nästa vila. Morgonen startades med film, dem flesta hade med sig frukost eller annat smarrigt att mumsa på. Mys!☺

svenskan är vi nu äntligen klara (endast några få finputsningar kvar för vissa) med våra grymma faktatexter som vi jobbat och slitit så hårt med. De har verkligen gett resultat, dem är kanon fina och kommer läggas upp på bloggen så ni alla kan ta del av dem (de som vill) men jag hoppas verkligen att det är alla, för dom är så bra! Nästa vecka kommer vi gå över till genren berättande texter. När det sen är dags att börja skriv vår egen berättande text kommer vi använda oss av vår vikingaby som vi byggt upp i minecraft (so:n) och utgå från den. Vi kommer även under nästa vecka få läsläxa i en ny gemensam bok, ”Hjälp! Rånare!”.

 Här, väldens mysigaste svenska med fint fokus och härlig arbetsro 😊👍🏽✨// Anna

So:n lämnar vi vikingatiden och går över till att arbeta om ”Vårt samhälle”. vi kommer bland annat använda oss av ett läromedel från ung företagsamhet.

Vill påminna om att arbetsschemat v 10 för 4c ligger uppe på bloggen och alla elever som närvarade idag ska fått med sig ett hem, det som inte är i kryssat skall göras hemma.

I NO:n har vi jobbat klart med våran vattenförsörjning dvs hur vi får rent dricksvatten och hur vi blir av med det vatten som vi använder. Eleverna har byggt vattenreningsverks och avloppsreningsverk i Minecraft där de har jobbat och lärt sig använda de olika begreppen,

 

I matematiken har vi övat på uppställning med multiplikation och två tiotalsfaktorer. Samt multiplikation med 10, 100 och 1000.

Vill påminna om nompläxan till på fredag.

Klassen skulle behöva spelkulor. Glas, porslin, lera eller metall spelar ingen roll gärna med en diameter på ca 1 cm. Har ni kulor därhemma som inte används eller bara tar plats får ni gärna skicka med dem med era barn till skolan.

Viktigt nästa vecka

Tisdag: Idrott🎽.

Onsdag: Lektionerna slutar kl 12👋🏼

Torsdag: Idrott🎽. Engelskaläxa 📚

Njut av helgen så ses vi på måndag

Kram Moa och Jonas 🙂

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg