Hej!

Nu är vi framme vid vårterminens första lov, sportlovet. Fredagen startade med att vi såg klart filmen vi började se förra fredagen. Mysigt att få starta fredagsmorgonen med frukost fika och Rowan Atkinson.

Under veckan har vi byggt vattenreningsverk i minecraft. Eleverna har lärt sig mycket och eleverna har lärt mig mycket. Veckans begrepp som de jobbat med i minecraft är: vattentäkt, vattenpump, vattenledning, silning, sedimentering, flockning, sandfilter och vattentorn. Efter lovet ska vi ta hand om avloppsvattnet.

Under veckan har vi fortsatt att öva multiplikation med uppställning och haft koll på våra minnessiffror. Efter lovet fortsätter vi med multiplikation med 10,100 och 1000. Därefter börjar i med division och bråkräkning.

Arbetsschemat utvärderades sista lektionen med Moa. Eleverna har fått med sig sitt arbetsschema hem. Efter lovet kommer vi lägga upp kommande arbetsschemat här på bloggen.

 

Tisdag 6/3 är det plus-konferens och eleverna slutar klockan 12

Ha ett riktigt skönt lov!

Jonas och Moa


Prenumerera på nya blogginlägg