Så kul att träffa er alla! Vi tycker att vi har fantastiska elever som på ett så moget och proffsigt sätt kan berätta om sitt eget lärande. Hoppas ni tycker detsamma. 😊
Det är verkligen viktigt och riktigt fint att träffas och prata om era barns mående och utveckling. Här kommer några av era barns tankar om att hålla egna utvecklingssamtal: Det var jätteroligt. Det gick bra. Jag kände mig stolt. Det kändes roligt att mina föräldrar fick se och höra hur jag utvecklas. Man känner sig lite mer vuxen. Man tar mer ansvar och får bestämma mer själv. Man kan ta det i sin takt.     👏👏😀😀

Nu drar vi gång vårt arbete på riktigt! Skönt att alla förberedelser inför samtalen ligger bakom oss. Vikingatiden på SO:n – de är så intresserade! De leker t o m en lek om en vikingaby på rasterna. Härliga ungar! Lästips 📚 på tema vikingar till hemmaläsningen: Martin Widmarks serie om vikingapojken Halvdan. Första boken heter Hövdingens bägare. Perfekt läsning nu och framåt. Spring och låna på biblioteket!

En rad från Joel i So:n: När vi jobbar om vikingatiden berättar jag en berättelse om en vikingafamilj som är påhittad men såklart baserad på historiska källor. Det blir en fin kombination med läroboken och diskussioner i klassen. Det är många som vill vara med och tänka och det uppstår flera intressanta diskussioner. Idag kom vi till exempel in på modernt slaveri när vi läste om trälar på vikingatiden. Nästa vecka kommer vi att ha fokus på vikingatågen och hur det skulle varit att leva på den tiden.

Idag på engelskan, fantastiskt fina samtal och jättebra kunskapskontroll på förståelse av chapter 6. Och tack för alla meningar i classroom! Great! 👍🏽👍🏽✨✨🇬🇧🇬🇧

Vi har också just brörjat på ny spännande bok på svenskan: Nidstången, den första boken i den berömda och omtyckta PAX-serien. Vi kommer lära känna Alrik och Viggo och alla äventyr 🐉 de får vara med om. Parallellt jobbar vi vidare med faktatexter och snart ska vi börja skriva egna.

I torsdags gick våra ny Trivselledare utbildning för sitt uppdrag. Vi välkomnar Belmy, Leah, Talha och Emil som TL-ledare i 4A. 👍🏽🍀

Nästa vecka, v 5:
Mån 29/1 🎽Lämna in Läsjournalen. 📚Läsa 2 sidor högt för en vuxen.
Tis 30/1
Ons 31/1 🎽
Tor 1/2
Fre 2/2 Engelska🇺🇸🇬🇧🇨🇦: Öva beskrivande ord (adjektiv) i Quizlet – för att fylla på i ordförrådet. Länk här: Adjectives – Quizlet

Önskar er alla en skön helg!🍿🍎 //Anna


Prenumerera på nya blogginlägg