Hej,

Fyra dagar känns långt när man ställer om från lov till skola igen. Men det har varit en bra vecka med en god stämning överlag och vi har hunnit komma igång med mycket.

Vi har lånat böcker på skolans bibliotek och läst en hel del, även fortsatt med vår högläsningsbok Svart Bälte som det börjar bli dags att läsa ut. Vi har också börjat läsa vår nya gemensamma bok ”Glasbarnen” i läsgrupper och eleverna har fått en första läxa. Vi har också jobbat mycket med stavning av ord med e/ä och o/å. Nästa vecka kommer mycket av svenskan att gå till att förbereda inför samtalen men vi kommer hinna jobba lite med faktatexter.

I So har vi börjat arbeta med Vikingatiden. Det visade sig att många elever i klassen redan kunde en hel del, framför allt om nordisk mytologi som de arbetat med i trean. Vi kommer framför allt att läsa på och diskutera de kommande veckorna och därefter kommer eleverna att få skapa en vikingaby i Minecraft som de sedan kommer att få skriva om på svenskan. Dessutom flera av eleverna varit modiga och gått in till 4A och 4C och redovisat vad de kan om sina samefördjupningar!

I engelskan har vi repeterat lite från Champ. Dels genom att spela pictionary med ord vi haft och dels genom att börja arbeta med kapitel 5 i Champ. De har också fått detta kapitel i läxa. Vi kommer att fortsätta arbeta med detta kapitel och repetition nästa vecka.

I NO har vi påbörjat arbetsområdet om vatten och luft. Denna vecka har vi arbetat med vattnets kretslopp, atomer, molekyler och formler.

I matematiken har vi jobbat med symmetri och asymmetri. Vi har också tittat på sambandet mellan omkrets och area. Detta genom att bygga kohagar åt den snåla och den slösaktiga bonden. Joel kommer också att hålla en matematiklektion i veckan denna termin med tema programmering. Denna vecka gjorde vi lite analog programmering med instruktioner vi ritade mönster efter.

De flesta har anmält sig till samtalen har ni inte gjort det glöm inte att anmäla er i doodle genom länken jag mejlade.

Torsdag nästa vecka är det PLUS konferens och 12-dag. Klubben öppnar tidigt för de som går där. Därför är också läxorna till fredag istället denna gång.

Trevlig helg!

/Joel

   


Prenumerera på nya blogginlägg