Välkomna till vårterminen 2018! Hoppas alla fått vila och ladda batterierna. Vi har haft en fin första vecka om än något snackig första dagarna såklart.  Nu mot slutet bra igen! Det är kul att komma igång igen! 

VT 18: Vi har inlett terminen i svenska med att läsa ut  mycket spännande boken Glasbarnen och göra två avslutande uppgifter. Den ena som ett boksamtal /drama då vi förberett frågor av reflekterande slag till bokens olika karaktärer. Sedan fick de som vill ta på sig en roll och svara på klasskompisarna frågor. Lite rollspel, drama alltså! Detta, en sk Sitting down drama, fungerade mycket fint, Vi fick träna både i hel- och halvklass. Den sista uppgiften är ett kunskapskrav i svenska, att kunna sammanfatta något man läst och kunna berätta om sin läsupplevelsen. Detta gjorde vi idag som en liten kunskapskontroll i Classroom.

I NO jobbar de nu med kemi och vattnets kretslopp. Det är svårt men lärorikt. De har fått brainstorma kring vatten, se film på NE om vattnets olika beståndsdelar (väte och syreatomer) och om dess egenskaper, ytspänning, löslighet mm.

I matematiken jobbas det med symmetri och asymmetri. Läxor kommer framöver, tror vi. I engelska repeterar vi via kapitel 5 och Henry and Becky champ. Nya svåra orda idag som kom upp: even, profession and upset. Nu kan vi! LÄXA: Att läsa, härmläsa lyssna på och förstå hela kap 5. Ord i quizlet. Muntliga förhör på fredag i grupper. 

Jättekul idag på SO:n när några elever från 4B kom in och redovisade/lärde oss om samer idag. Nästa gång kanske det är 4A:s tur. Framåt, efter vårt arbete inför utvecklingssamtalen, kommer vi starta med historia och vikingatiden. Det blir spännande!

På Slöjden har vi nu bytt slöjdart och bytt från trä och metall till textil och tvärtom.

Vi startar våren utvecklingssamtal v 4. Mån, ons tors. Hoppas ni kunnat boka in er i länken jag skickat. Vi kommer stämma av hur eleverna och vi tycker att första terminen i åk 4 fungerat och vilka mål vi kan sätta upp inför vt. Jonas kommer nu vara mentor i 4C varav jag tar över alla elever i 4A  fram till påsklovet.

Vi får en ny elev! Så kul! Jag berättade idag att en ny flicka, Antonia kommer börja i 4A på tisdag. Såklart mottogs detta jättefint och många vill guida, stötta och hjälpa. Underbara ungar! Hon kommer få det bra.

Nästa vecka, v 3:

Läsning hemma varje kväll (5×15-20 min). Vi förbereder oss för utvecklingssamtal!

Mån 15/1 🎽 Läsjournalen lämnas in. (Eleverna har fått nya blad att klistra in. Om ej färdigt, ta med till skolan för inklistring på måndag.)

Tis 16/1 Antonia börjar hos oss! 

Ons 17/1 🎽 sv: Stavningsläxa ur Glasbarnen Stavningsläxa här

Tor 18/1 PLUS-konf. Alla elever slutar efter lunch kl 12.

Fre 19/1 EN: läsa, lyssna och förstå  kapitel 5, ord i Quizlet.

Önskar er en fin helg! ☀️🍎🍿📚

Många hälsningar Anna

 


Prenumerera på nya blogginlägg