Då det är PLUS konferens och 12-dag nästa torsdag så får läxan bli till fredag istället.

Engelskaläxa 4B till fredag 19/1 Träna på att förstå texten och dialogen på s. 14-15. Lyssna på www.ovningsmastaren.se (välj engelska, champ 4, chapter5), stoppa och säg efter för att träna uttal. Översättningar finns på s. 73. Träna på att stava glosorna, de finns även inlagda på Quizlet (har man inte med sig ipad hem kan man logga in på www.quizlet.com med sitt google konto). Orden är bra att kunna stava men allra viktigast är att förstå texten och vad orden betyder, så fokusera på det i första hand.

daughter dotter        
crazy galen        
know veta        
school skola        
clumsy klumpig        
proud of stolt över        

 

Utmaning: Om det var lätt att stava orden ovan samt lära sig texten eller om du redan kunde, läs böcker som intresserar dig i Epic!. Om du vill kan du också träna stavning av fler ord på ovningsmastaren.se


Prenumerera på nya blogginlägg