Hej!

En vecka där flera roliga saker hänt och längre projekt börjat avslutas. Först och främst hörde jag att klassträffen i lördags blev riktigt lyckad, tack för engagemanget från denna termins klassföräldrar! Några bilder jag fått skickat till mig lägger jag in längst ned här. Sedan blev lite fika över och det passade vi på att ta efter lucia.

Det var jättefint att se Edbos stora fina Luciatåg och jag vet att många föräldrar också var på plats. Kul att så många elever i 4B ville vara med och sjunga. De som inte har varit med på Lucia har istället förbeterett intervjuer och varit iväg till Serenadens äldreboende där de fått intervjua äldre personer. Även detta blev mycket lyckat. Vi har spelat in poddar om detta som ni hittar här. Vi har även spelat in poddar om hur det var att framträda på Lucia som ni hittar här.

Det har blivit ytterligare en Mystery Skype, denna gång med en klass i Göteborg. Det märktes att eleverna börjat få rutin på detta och det gick jättebra (två av fem grupper lyckades gissa rätt landskap och alla gissade sedan rätt stad). Vi kan inte lägga upp någon film här på nätet denna gång eftersom vi alla elever i den andra klassen inte fick vara med.

Annars har det varit mycket fokus på att avsluta arbetet om Samerna och om ”My home”. På måndag kommer de att få redovisa sina expertområden om Samer för varandra i tvärgrupper. Faktatexterna kommer även att läggas upp här på hemsidan.

Nu under fredagen har vi också kört lite robotprogrammering igen, denna gång kopplat till geografi då vi programmerat robotarna på en Sverigekarta och gjort geografiuppdrag. Mer om detta, filmsnutt och bilder finns här.

På måndag nästa vecka kommer vi att avsluta ”My home” och rita en ny ”Min bild av Sverige” utifrån allt som barnen lärt sig.

På tisdag kommer vi att ha läsdag under fm med olika stationer som vi olika lärare i åk4 håller i. De kommer att gå mellan stationer/klassrum klassvis.

På onsdag kommer vi att ha en elevens val dag. Alla har fått välja på bad i Huddingehallen eller skridskor i Stortorpshallen. Tiderna för onsdagen är 8-13. Medtag matsäck. Ingen läsk och man får ha med sig ett fikabröd. Har man egna skridskor och/eller hjälm så tar man med det om man ska åka skridskor men det finns också att låna (ett par sockor kan dock vara bra för att kunna anpassa till rätt storlek.

På avslutningsdagen samlas vi i klassrummet 8.00. Vi kommer att titta på bildspel och eleverna kommer att få sina terminsintyg. Vi bjuder också på lite fika. Föräldrar är välkomna! Därefter är det avslutning i idrottshallen 9.00. Det verkar som att många elever i 4B ska vara med och sjunga där också, kul! Vi har ingen återsamling för alla efter avslutningen i idrottshallen men barn som vill vara kvar till lunch får det och man får även äta lunch i skolan om man vill.

Trevlig helg!

/Joel


Prenumerera på nya blogginlägg