Hej alla fina 4A:are.

En knapp vecka kvar till jullov! Nu går det undan! Luciatåget och föreställningen i onsdags var så fint, det bästa Edbo haft på många år. Bra drag i sången, väl valda låtar och tip top-solister! ✨👸🏽🎅🏽

SV: Idag på svenskan skrev vi sk text och tanke på våra valda citat ur Glasbarnen. Nu har vi fått upp ångan och arbetet rullar på bra. Man lär sig så mycket på att skriva av ett citat, fundera kring det och tolka det vi läser. En hel del gör vi tillsammans, en del gör vi enskilt.

EN: 4A är riktiga music lovers och nu har vi valt en svängig och soulig, lätt klassisk jullåt att sjunga på avslutningen. Många jullord finns i Quizlet, så bra om man hinner öva dessa samt sjunga igenom låten ett par gånger. Den ligger här! Öva lite, vetja! Det finns alltid massor av bra engelska att lära sig i musik (om än denna är en liten smula banal…)  Our secret Christmas song Bara för elever – inget för föräldrar;) No parents allowed. Only for Children.

SO: Idag skulle ni varit med! 4A skypeade via sk Mystery skype med en klass någonstans i Sverige. Med gemensamma ansträngningar och allas geografikunskaper kunde de till sist gissa rätt – Gotland. Gotlänningarna hade nog ansträngt sig för att släta ut/ta bort sin speciella dialekt, så jättelätt var det inte. Eleverna får berätta mer!

ANIMERAD FILM: Nu är äntligen alla våra filmer upplagda på min youtube-kanal på fliken trygghet och allas lika värde. Titta på filmerna Här!

FÖRR & NU: Under tiden som luciatröningen pågått har det övriga gänget jobbat med ett projekt kring förr och nu. I tisdags besökte de äldreboendet Serenaden där de i grupper fick bekanta sig med och intervjua äldre människor om hur det var att vara barn förr, då de växte upp. Därefter gjorde de pod casts om sitt besök. Ni hittar några av dessa poddar här. Även luciagänget redovisade sina tankar kring luciaframträdande i en podd. Ni hittar luciapoddar här!

Nästa vecka, v 51:

Måndag 18/12: 🎽 Några vanliga lektioner. Sedan städ- och fixardag. Fika + film i slutet. Går bra att ta med lite julfika. Jag fixar dricka. OBS! Senaste dag att lämna böcker åter till Skogås bibliotek! 📚📚

Tisdag 19/12: LÄSDAG 📚med olika stationer. Läsläxa 📚, den sista;) sid 135-157. Ta med ett bra citat som du reagerar på, på något sätt! Ett citat man kan prata och skriva om.

Onsdag 20/12: Elevens val-utflykt. Vi gör en gemensam utflykt i åk4. Eleverna har fått välja mellan att åka till Huddingebadet eller till Stortorpshallen. Bad eller skridskoåkning! Samtliga elever samlas i respektive klassrum 08.00 och vi slutar 13.00. Lunchmatsäck medtages + en fikagrej. (en bulle eller muffins t ex)

  • Elever som ska bada, ta med: badkläder, handduk och matsäck
  • Elever som ska åka skridskor, ta med: matsäck och den skridskoutrustning du har. Hjälm viktigt!  (Låneskridskor finns till de som saknar)

Torsdag 21/12: ⭐️🎄🎅🏽Terminsavslutning ⭐️🎄🎅🏽: Vi samlas i klassrummet kl. 08.00 för lite musik 🎼🎷🎺, några julord 🎅🏽 och fika (vi fixar) 🍪. Alla föräldrar som vill är såklart välkomna! Sen går vi ner till idrottshallen 08.50 för gemensam julavslutning. 🎄⭐️Det ryktas om att åk 4 ska köra en jullåt på scenen! Då kommer det låta bra! Därefter får vi ett välförtjänat JULLOV!

Fredag 22/12   J U L L O V 🎄🎅🏽✨👍🏽

Ha en fin helg!

// Anna


Prenumerera på nya blogginlägg