Hej!

Jättekul med en klassaktivitet på lördag! Hoppas att det blir bra väder och att ni får det trevligt! Ser fram emot att höra om det på måndag.

Nu händer det mycket under kommande veckor, precis som det ska vara vid slutet av terminen! Över  halva klassen tränar inför Luciatåget, resterande del förbereder en intervju. Vi pedagoger har funderat kring hur de som inte vill vara med i Lucia kan skapa värde för någon annan, på något annat vis än med sång. Vår idé är att åka till ett äldreboende och intervju några boende för att dels få reda på hur deras liv är och har varit. Dels berätta hur det är att vara 10 år 2017. Vi tror att dessa samtal kommer att skapa värde både för oss och för de äldre i boendet.  Så när det är Lucia genrep på tisdag vandrar vi iväg till ett närliggande äldreboende och samtalar! Spännande! Vi kommer att spela in dessa som en poddar som kommer att publiceras här på hemsidan sen.

I onsdags var ju inte jag här, men Ryda och Ellen hälsade att det gick bra. Eleverna deltog då också på internationella dagen för kodning ”Hour of code”. Eleverna fick nu göra en ny blockprogrammeringsuppgift men vinklar, rörelser och repetitioner. Därefter belönades de med diplom och stickers. Nästa läsår, när kodning är integrerat i läroplanerna för matematik och teknik är vi redan igångstartade!

Nobellunchen: Vi bjöds på lyxmat i en oerhört fint dukad matsal. Årets fredspris gick till Antonio i 4a efter fina kamratliga gester under terminen! Grattis!

Nästa vecka kommer vi framför allt att fokusera på att bli klara med fördjupningar om samer och att skriva om ”My home” på engelskan. På onsdagen ser det också ut att bli en ny ”Mystery Skype Sverige”.

Läxa i engelska finns här och läsläxan är här. Hoppas att få in fler påskrivna böcker på torsdag.

Nästa vecka:

måndag: Halvdag: vi slutar kl. 12, som kompensation för inarbetad TTF-tid.

tisdag: Genrep Lucia och intervju på äldreboende (kl. 08-14)

onsdag: Lucia 08.30, föräldrainsläpp till läktaren kl. 08.20. De som ska vara med i tåget ska vara ombytta 7.15. Jag finns på skolan 6.45 om man vill byta om här.

Avslutningsveckan:

måndag: städ och mysdag i klassrummet

tisdag: läsdag, vi arbetar gemensamt hela åk 4 med läsning på olika vis i olika stationer.

onsdag: Utflykt: Eleverna får välja mellan Huddingebadet och skridskoåkning i Stortorpshallen. Mer info kommer!

Torsdag: Skolavslutning. Vi ses i klassrummet kl 08.00

Fredag: JULLOV!

Trevlig helg!

/Joel

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg