Nu går terminen mot sitt slut i en rasande fart! Luciarepetitionerna pågår för fullt och på tisdag blir det genrep. Tänkte att de som är med och sjunger gärna få öva på de svåraste verserna lite. Försöker bifoga dem här när jag får av Annika och Francisca, våra musiklärare. Plugga på texterna här! Luciatexter 2017

Välkomna alla ni föräldrar till vårt vår luciamorgon och vårt luciatåg. Start kl 8.30 i idrottshallen. 👸🏼🎅🏽 Vi släpper in från 8.20. 

Vi har haft en händelserik och rolig vecka:
Jätteroligt experiment på NO i kemisaken i tisdags. 4A skötte sig som vanligt kanon. Det gäller att lyssna noga och följa instruktioner, hade Jonas noga påpekat, pga säkerhetsregler. De jobbade med is, kyla, att kolla temperaturen på termometern. Sedan, att ställa en hypotes: vad händer när salt reagerar med is.   

Hour of code i onsdags! Denna dag var många av världens länder engagerade i programmering. Wow, va de kan, dessa framtidens ungar. Vi såg rolig film där vi fick höra skaparna till Instagram, Facebook, Pinterest, och såklart Bill Gates, Microsofts skapare, prata om vikten av och lusten till programmering el kodning. Därefter övade vi programmering och försökte få Elsa av Arendal att göra snöstjärnor på isen. Kul men svårt. Några elever var med som fantastiska guider och co-teachers. Ja, de kan mer än jag! 
Allt vi gjorde finns upplagt i Google Classroom på svenska.

Idag fredag gick vårt nobelfirande av stapeln. Matsalen var vackert pyntad till fest. Två av priserna gick till åk 3, i litteratur och i matematik, och vi i åk 4 fick vänskapspriset. I nomineringen stod bl a ”för att du är ödmjuk, hjälpsam och omtänksam”. Grattis vår härliga klasskompis Antonio till fredspriset! 🍀🌹 Restaurangen bjöd på varmrätt & efterrätt.

Nästa vecka, v 50
Mån 11/12 🎽 Idrott,   PLUS-konferens. Eleverna slutar kl 12.  Lämna in Läsjournalen 📚

Tis 12/12 Genrep lucia. 8-14. Projekt förr och nu och besök på äldreboende efter lunch, för de som ej deltar i luciatåget.

Ons 13/12 LUCIA-firande. 🎅🏽👸🏼Vi ses i klassrummet kl 8.15! Start kl 8.30 i idrottssalen. SV: 📚läsläxa i Glasbarnen, sid (ca) 106-134 (kap14-18). Ta med ett bra citat att jobba med.

Fre 15/12 SO: landskap (utdelad idag fredag)

Viktigt framöver: 

Klf-dag med lite roligt innehåll onsdag 20/12 ⛸

Jul- och terminsavslutning torsdag 21/12. 🍪☕️🎄🎅🏽 Välkomna alla ni föräldrar som vill då!

Kl 9.00 i idrottssalen. Mingel och julavslutning i klassrummet efteråt. Jag återkommer om tider och innehåll.

Önskar er alla en riktigt härlig helg! 🍿📚

//Anna

 


Prenumerera på nya blogginlägg