Till programmeringsuppgiftren med Blue Bots fick eleverna förklara hur de tänkt och även skriva en lite saga om roboten. Här publicerar vi några av dem:

Blue Bot

Den krockade i berget första gången. Men sen tog vi bort ett steg så det inte krockade med berget. På väg hem var det svårare för man skulle ta allt tvärt om. Vi gissade oss fram och det funkade på vägen till skatten.

Sagan om blue bot musen

Det var en gång en mus som bodde in en håla. Och den önskade ett snyggare hus. Sedan hittade musen en karta till en skatt. Sen gick den iväg för att hitta skatten.

Musen upptäckte att det var tre stora berg som den ska ta sig förbi. Det tog en vecka för att komma dit, skatten. Sen var han på väg tillbaka det tog två veckor för att komma hem för att det var snöstorm. Sen köpte han ett snyggare hus.

Benjamin och Zion

Blue Bot

De var roligt att programmera fast de var också lite svårt för att julen var sneda eller var det golvet som var jämt  men vi flyttade den lite så den blev rak igen.

Det var också lite svårt för att man behövde vara väldigt försiktig så att man inte klickar på fel knapp eller krokar i bergen.

Blue boten Mike

De var en liten robot som hette Mike.

Han skulle ut på ett litet äventyr. Han åkte förbi berg dalar och mycket annat.

Sedan när han hade åkt en bit så kom han till ett mystiskt ställe.

Han såg en stor låda och åkte upp för den.

När han kom upp så såg han att det var en skatt. Han plockade med sig allt han kunde och sen åkte han tillbaka hem till huset där han njöt av sin fina skatt.

Rasmus och Vivianne

 

Blue Bot

När vi kom till skatten glömde vi att man måste tillbaks så vi stannade på den, men vi åkte igen när vi fixat så att vi vände vid skatten.

Den lilla roboten

Det var en gång en liten robot som hette Blue Bot. Han bodde i ett litet brunt hus. En gång fick han reda på att det finns en skatt bakom de tre bergen, så han ville åka dit. Det var en tuff väg på branta uppförsbackar. Bergen var jättestora, det kändes som fler. Hela tiden behövde han stanna. Han såg något glittra långt där borta på toppen och det var skatten! Han hittade en bock att rida på, det fanns en till bock som bar skatten ända till hans lilla bruna hus. Sedan hade han massa pengar och blev kung!

Minhua och Blenda

 


Prenumerera på nya blogginlägg