Engelskaläxa 4B till torsdag 5/10 Träna på att förstå texten och dialogen på s. 11. Lyssna på www.ovningsmastaren.se (välj engelska, champ 4, chapter3), stoppa och säg efter för att träna uttal. Översättningar finns på s. 71-72. Träna på att stava glosorna. Orden är bra att kunna stava men allra viktigast är att förstå texten och vad orden betyder, så fokusera på det i första hand.

eight åtta
little liten
four fyra
them dem
both båda två
right rätt

Utmaning: Om det var lätt att stava orden ovan samt lära sig texten eller om du redan kunde, gå in i appen News O Matic. Välj en artikel. Växla mellan översätt appen och News O Matic för att översätta ord du inte förstår. Sammansfatta med några meningar på engelska vad artikeln handlar om, du kan skriva på Ipaden eller på papper. Om du vill kan du också träna stavning av fler ord på ovningsmastaren.se


Prenumerera på nya blogginlägg